SalesTech - Villáminterjú Kurtisz Krisztiánnal
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Villáminterjú Kurtisz Krisztiánnal

Villáminterjú Kurtisz Krisztiánnal

2020-10-01

Melyik a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívás ma?

Túlbecsüljük az emberek változási képességeit, és sokszor elfelejtjük, hogy milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez. A koronavírus-járvány, és az a miatti bizonytalanság erre különösen rávilágított. Idén ugyanis szükség volt komoly stratégiai változástatásokra, ám kevés idő jutott ezek belső kommunikációjára, ami megnehezítette azt, hogy a munkavállalók mennyire tudják az új irányokat be- és elfogadni. Mindez kiegészült azzal, hogy néhány hónapot távmunkában kellett dolgozni, aztán vissza lehetett térni az irodába, most pedig ismét egyre több a home office. Ezek is megterhelik az embereket, és nem látni, hogy meddig tart ez az állapot. Ez nem csak egy multinál okoz nehézségeket, hanem egy olyan startupnál is, mint a CHERRISK, aminek az életében a pivotálás mindennapos.

Milyen átalakulásokat látsz ma az üzleti életben, üzleti kultúrában?

Látok egy nagyon pozitív változást: a külső környezet bizonytalansága és a korábban említett gyakori irányváltások miatt egy sokkal nyíltabb, transzparensebb kommunikáció jellemzi a mostani időszakot a korábbiakhoz képest.

Hogyan változzunk vagy hogy viselkedjünk, hogy nyertes helyzetbe hozhassuk magunkat a válság után?

Az üzleti modell részévé kell tenni a válság miatt kialakult gyors reagálást az új helyzetekre. Stratégiára természetesen szükség van, ám a rövid ciklusoknak az üzleti tervezésben is meg kell jelenniük. Ezzel összhangban tudomásul kell venni a megváltozott ügyfél- és munkavállalói viselkedésformákat is: egyre nagyobb lesz az igény az online ügyintézésre és az otthoni munkavégzésre. Ezekre a dolgokra alapelvárásként kell tekinteni.

Ezekkel olyan sikereket lehet elérni, amiket a klasszikus, lassú üzleti rendszerben nem lehetett volna. Elég csak a CHERRISK Utasbiztosítás COVID-fedezetes kampányára gondolni. A koronavírus miatt augusztus környékén hatalmas bizonytalanság alakult ki a fogyasztókban: mi történik, ha utazásuk alatt sárgul vagy pirosodik be egy ország? Erre válaszul a CHERRISK Utasbiztosításnak része lett egy kiegészítő fedezet, ami 30 ezer forintig fizette a hazatérő utazók tesztjét a fenti esetekben. Egy valós fogyasztói igényre kellett gyorsan reagálni egy igen bizonytalan helyzetben, ami sikerült is: az ötlettől a megvalósításig nem hónapok, hanem napok teltek el. A szerződéskötések száma ennek a fedezetnek köszönhetően rekordot döntött egy utasbiztosítások szempontjából nem túl jó évben. Ami még ennél is fontosabb, hogy egy valós fogyasztói problémát oldottunk meg, és sok-sok utazónak is segítséget nyújtottunk, és sokszor maguk sem hitték el, hogy ilyen egyszerűen mehetnek dolgok. Azaz megmutattuk nekik, hogy a biztosítás egy jó dolog, csak jól kell csinálni.

Köszönjük a válaszokat Kurtisz Krisztiánnak, az UNIQA Biztosító és a CHERRISK CEO-jának!