SalesTech - Villáminterjú Hoffmann Bencével
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Villáminterjú Hoffmann Bencével

Villáminterjú Hoffmann Bencével

2020-10-14

Mit tart a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívásnak jelen pillanatban?

A Covid-válság után szinte nincs egyetlen olyan cég sem, ahol ne keletkezett volna valamilyen tapasztalat a digitális eszköztárakkal kapcsolatban. Így aztán remélhetnénk azt is, hogy hirtelen mindenki megvilágosodott és minden vállalat a digitalizáció érett fázisába jutott, de a valóság ennél sokkal árnyaltabb.

A legtöbb szervezetben zajlik jelenleg egy digitális és/vagy agilis transzformáció, ezek többnyire nagy, rendszerszintű, 3-5 éves változásfolyamok, ahol radikális átalakulást terveznek, ami érinti nem csak a használt technológiákat, de a céges kultúrát, a munkamódszereket, az eszköztárat és a felülről jövő vezetői igényeket is.

A nagyvállalati projektjeink tapasztalata, hogy a vállalatok többsége nem használja ki igazából a digitális munkahely adta lehetőségeket. Amikor mi Social Intranetről beszélünk, akkor már nem csak a régen megszokott felülről lefolyatott központi üzenőfalat látjuk, hanem egy korlátlan kommunikációs lehetőséget, mely automatizációval és csoportos együttműködéssel párosul egy egységes ökoszisztémában.

Az amerikai Forbes felmérése szerint a CEO-k 87%-a szerint a digitálisan felturbózott alkalmazottak évente legkevesebb +5%-os árbevétel növekedést generálnak, mintha a hagyományos eszközeikkel dolgoznának - ugyanezt halljuk a hazai ügyfelektől is. Ez a felsővezetői motiváció a hatékony és eredményes rendszerek bevezetésére és ebben kérik többnyire a segítségünket.

Milyen átalakulásokat lát ma az üzleti életben, üzleti kultúrában?

A munka világában teljesen új dimenziók nyíltak meg az utóbbi időszakban. Átalakult a működés egy új, hibrid környezetre virtuális csapatokkal, ami a korábbiaktól nagyban eltérő vezetői hozzáállást és dinamikát kíván, másrészt viszont teljesen új együttműködési lehetőségeket tesz lehetővé.

IT fejlesztő technológiai vállalatként az ügyfeleinkkel szoros együttműködésben dolgozunk, de ma már ez nem egyszerű outsource működés. 2020-ra túlléptek a vállalatok a szélsőséges választásokon és most “skálázható integráció” időszaka jön, ahol a vállalatok beszállító partnereikkel egy új minőségben működnek együtt. Éppen a digitális transzformációnak köszönhetően egyre mélyebb beágyazódás lehetséges, a folyamatok helyett már konkrét projektek, termékek vagy teljes üzletágak is építhetőek kívülről támogatott módon. A fókusz az ügyfélkapcsolatra, ügyfélélményre helyeződik át. A beszállítók aktív részesei a belső működésnek, amit tovább erősít a cloud és automatizációs megoldások terjedése. Emiatt a bizalom és a hosszú távú kiszámíthatóság is felértékelődik a partneri kapcsolatokban.

Hogyan kell változnunk vagy cselekednünk, hogy nyertesen jöhessünk ki a járvány által létrehozott válságból?

Természetesen a válság hatásai minden országba és iparágba másképp gyűrűznek be, nincs két egyforma cég, ezáltal nincs két ugyanolyan válság sem, így a megküzdési stratégiák is sokfélék lehetnek. Az egyik legnagyobb hiba, amit a cégek egy a mostanihoz hasonló válsághelyzetben elkövethetnek, hogy pánikszerűen túlélő üzemmódba kapcsolnak, tömeges leépítésbe kezdenek, vagy akár egy az egyben kivonulnak egyes piacokról. A válságkezelés szempontjából kulcsfontosságú az emberi tényező, az értékes, nagy tudással és helyismerettel rendelkező munkatársak megőrzése és elégedettségének fenntartása, hogy hatékonyan és zökkenőmentesen folyjon a munka.

Érdemes megfontolni olyan új, digitális eszközök bevezetését, amelyek segítenek a projektek és feladatok menedzselésében, a tudásátadásban, a kommunikáció akadálymentes áramoltatásában és a vállalati feedback kultúra fejlesztésében. Emellett elengedhetetlenül fontosak a rendszeres megbeszélések, mind csapat, mind személyek szintjén.

Habár az éves tervezés még távolinak tűnik, a jelenlegi bizonytalan helyzetben érdemes gyakori teljesítmény-értékelést tartani, hogy lássuk a számok alakulását a kitűzött céljainkhoz mérten. A munkatársakkal szintén érdemes időről-időre leülni és végigbeszélni az adott időszak eredményeit és nehézségeit.

Köszönjük a válaszokat Hoffmann Bencének, a ShiwaForce vezérigazgató-helyettesének!