SalesTech - Martis István interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Martis István interjú

Martis István interjú

2020-08-04

Mit tartasz a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívásnak jelen pillanatban?

“Túléltük” a karantén időszakot, a legtöbb cégnél kiderült, hogy bizony lehet digitálisan és hatékonyabban működni, mindenki rákapott a home office ízére és a távmunkára. Azt viszont nem tudja senki, hogy ez a digitális átállás hogyan hat a szervezetek működésére, az emberek együttműködésére és milyen hatásai lesznek közép- és hosszútávon. Márpedig a legtöbb – ha nem minden – üzletemberek együttműködésén nyugszik.

(Van egy hipotézisem ennek kapcsán – sok cég fog szembesülni néhány hónapon belül olyan problémákkal (teljesítmény-csökkenés, belső együttműködési zavarok, több kilépő kolléga), melyek oka nagy részben az lesz, hogy radikálisan csökkent az interakciók / emberi kapcsolatok száma.)

Milyen vezetővé kell válnunk, hogy egy ilyen időszakban is kövessenek minket a munkavállalóink?

Az alábbi vezető kvalitásokat gondolom fontosnak egy ilyen időszakban:

  • Motivációs képesség - egy ilyen gazdasági környezetben kulcs, hogy motiváltan tudjuk tartani a szervezetet. Amikor kevesebb, vagy nincs is sikerélmény, amikor a siker fogalma átértékelődik, amikor annak is örülni kell, ami tavaly alapvetés lett volna. És közben a vezetőnek saját magát is kell tudnia motiválnia, így a feladat duplán nehéz.

  • Empatikus képesség – nem csak gazdasági válságot élünk, hanem emberek és családok is külön-külön kerültek nehéz helyzetekbe. Nehéz lavírozni most, és kitalálni, mi fog működni hosszútávon, de képesnek lenni megérteni és meghallani a dolgok emberi oldalát.

  • Lényeglátás / nyugodalom / “nem-kapkodás” – sok dologgal lehet foglalkozni, sok mindent lehet kipróbálni, de valójában a rendszer áteresztő-képessége nagyon korlátos. Jól kell tudni dönteni, hogy mivel foglalkozik az ember és cég, és még inkább, hogy mivel nem…

Aki eddig nem foglalkozott a saját vezetői képességeinek fejlesztésével, és szervezeti problémákkal küzd ma is, hogyan álljon neki a válság kezelésének?

A mostani helyzet különleges, senki sem látott még ilyet – egyszerre van/volt egy egészségügyi krízis mert alapvetően írta át a mindennapokat és egy gazdasági válság követi ezt. Sok anyag / tanulmány elérhető mely sorvezetőt tud adni a helyzet kezelése kapcsán. Egyik sem lesz tökéletes, de vélhetően egy ilyen helyzetben nem is a tökéletes irányt érdemes keresni, mintsem találni egy logikus irányt, amerre érdemes indulni és járni azt az utat.

Milyen átalakulásokat látsz ma az üzleti életben, üzleti kultúrában?

A leginkább szembetűnő természetesen az a változás, hogy a cégek legnagyobb részének egy digitális transzformáción kellett keresztül mennie 1-2 hét alatt – pedig normál esetben éveket szántak volna erre. Januárban azt gondoltuk, mindenkinek kell asztal, minden nap be kell járni az irodába, eseményt csak fizikai találkozással érdemes tartani, egy találkozás kézfogással indul – ezek az alapvetések mind semmissé váltak egyik napról a másikra – és nem tudni mennyi időre…

Hogyan tartod a kapcsolatot egy karantén időszakban azokkal, akik a saját életedben fontosak? Lehet helyettesíteni a mindennapi személyes interakciókat digitálisokkal?

A “karantén időszakban” is találkoztam a legjobb barátaimmal – de szigorúan betartva minden előírást. Ha kellett, akkor egy üres parkolóban találkoztunk és 2 órát beszélgettünk a sötétben, egymástól 5 méterre. Akkor jó volt, de azért nem ideális. Napi 8-10 óra videóhívás után egyszerűen nem vett rá a lélek, hogy “zoom-sörözést” csináljak.

Mire van ma a legnagyobb igény az üzleti életben?

A mi iparágunkban – a toborzásban/munkakeresésben – leginkább arra van szükség, hogy sok és jó minőségű adat segítségével minél hatékonyabban tudjuk segíteni a cégek és pályázók egymásra találását.

+1 – merjük újraértelmezni az üzletet!