SalesTech - MACKENZIE vs LIPPNER
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

MACKENZIE vs LIPPNER

MACKENZIE vs LIPPNER

2020-10-02

Grant MacKenzie nagy nemzetközi cégek sales vezetőinek nyújt támogatást, hogy többet adjanak el. Lippner Tamás pedig magyarországi cégeknek csinál tréningeket, hogy többet adjanak el. A nemzetközi tapasztalat a magyar ellen. Tényleg teljesen máshogy kell Magyarországon működni? Más szabályok vonatkoznak a nemzetközi piacokra és nemzetközi cégekre? Máshogy viselkedik egy jó sales vezető itthon, mint külföldön? Más erősségei vannak egy nemzetközi értékesítési igazgatónak, mint egy magyarnak? Más szinten van a külföldi értékesítési gyakorlat, mint a magyar?

Vedd meg jegyed most!

mkl


Grant MacKenzie: Felhatalmazás és betartatás, a reziliens, anticovid vezetési módszer az ütős sales csapathoz

A kiválóság kitűnik. Azonnal, ránézésre ráismersz. Nem kell keresned, tudod, hogy ott van. Kétségek nélkül tudod, hogy túlszárnyalja a versenytársakat. Egyértelmű, megkerülhetetlen. És kifizetődik. A kiválóság mind a menedzsmentben, mind az értékesítésben megmenti az üzletedet attól, hogy eltűnjön a süllyesztőben, és biztosítja a túlélésedet ebben a zsugorodó gazdaságban. Abban is segít, hogy gyorsabban visszaállj a növekedési pályára. Mit csinálsz, ha jó sales vezető vagy? Grant elmondja számos top 1000-es mammutvállalat vezetőinek a mentorálása után, hogy mi az a három tényező, ami nélkül az értékesítésed lecsökken. Jobban mint kellene.


Lippner Tamás: Home office-ból új piacra

Miért van az, hogy a sales tréningek bizonyos cégeknél eredményesebbek, mint másoknál? Hogyan lesz egy csoport értékesítőből egy motivált csapat? Hogyan tudnak a kollégák több ügyletet lezárni, mint valaha?

A válasz ezekre a kérdésekre: minden az értékesítési vezetőn áll vagy bukik!

Az ő felelőssége, hogy ne motiválgassa a csapatát, de elérje, hogy motiváltan dolgozzanak. A vezető tudja működtetni azt a sales vezetői rendszert, ami valódi támogatást nyújt az értékesítőknek, és végül a vezetőn múlik, hogy a csapat az elméletben elsajátított technikákat a gyakorlatban is használja-e.

Ebben az előadásban arról a három legnagyobb vezetői hibáról lesz szó, amit elkerülve, azonnal látványos profitnövekedést érhetünk el!