SalesTech - Komócsin Laura interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Komócsin Laura interjú

Komócsin Laura interjú

2020-07-30

Milyen vezetővé kell válnunk, hogy egy ilyen időszakban is kövessenek minket a munkavállalóink?

Az elmúlt 15 évben mindig is azt gondoltam, hogy a legjobb megoldás, ha valaki coaching szemléletben, emberi módon vezeti a csapatát, de ebben a rendkívüli időszakban csak megerősödött ez a hitem. Azok jöttek ki, jönnek ki nyertesként (vagy kevésbé vesztesként), akik nem autoriter módon mondják meg, hogy merre kell menni, kinek mit kell csinálni mikroszinten, hanem aki fel meri azt is vállalni a kollégái előtt, hogy bizonytalan, mert még ő sem látott ilyen helyzetet korábban, kikéri a csapata véleményét, együtt rakják össze a „hogyan tovább”-ot, mert így sokkal motiváltabban dolgozik mindenki a közös célért, legyen az bármilyen iparág. Ezért is fejlesztjük vezetők coach kompetenciáit már több mint 10 éve és idén ősztől a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen indítjuk kétféléves Vállalati belső és vezetői coach képzésünket.

Aki eddig nem foglalkozott a saját vezetői képességeinek fejlesztésével, és szervezeti problémákkal küzd ma is, hogyan álljon neki a válság kezelésének?

Ha azon szerencsések közé tartozik, ahol maradt még budget képzés-fejlesztésre, akkor természetesen egy jó coachot ajánlok! Ha nála is ez volt az, amit a marketing után elsőnek levágtak, akkor egy jó mentort, akár többet is párhuzamosan, hogy minél több szemüvegen át rá tudjon nézni a helyzetre és minél hamarabb megtalálják a megoldásokat, lépésket.