SalesTech - Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Kurtisz Krisztián
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Kurtisz Krisztián

Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Kurtisz Krisztián

2020-10-01

Home office-ból új piacra


Miről fog szólni Krisztián előadása?

A Covid hozott újdonságokat az értékesítésben. Vagy te vírustagadó vagy? Azt nem tagadhatod, hogy új korszak köszöntött az értékesítésbe. A változás nemcsak örök, de most nagyon hirtelen is, és mi képtelenek vagyunk változni. Túlbecsüljük az emberek változási képességeit és azt, hogy milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez. Néhány hónapot távmunkában kellett dolgozni, aztán vissza lehetett térni az irodába, most pedig ismét egyre több a home office. Szükség van komoly stratégiai változástatásokra és ehhez egy sokkal nyíltabb, transzparensebb kommunikációra. Alapelvárásnak kell tekinteni a gyors reagálást, a rövid üzleti tervezési ciklusokat, az online ügyintézési igényt és az otthoni munkavégzést. Ezek mentén kell új ehhez igazodó termékeket kialakítani, fejleszteni és piacra dobni sokkal gyorsabban, mint eddig bármikor. Így lesz home office-ból személyes értékesítés.

Vedd meg jegyed most!


Kurtisz Krisztián

Krisztián

Kurtisz Krisztián a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett biztonságtechnikai mérnöki diplomát. 2002-től a Groupama Garancia Biztosító Zrt. gépjármű-biztosítási menedzsereként szerzett tapasztalatot, majd 2005-től a cég lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási igazgatói pozícióját töltötte be. 2008. és 2010. között Oroszországban dolgozott, ahol kezdetben a Renaissance Insurance Group ügyvezető alelnöki feladatait látta el, 2009-ben pedig megalapította és felépítette a SRAVNIKUPI.RU online gépjármű-biztosítási összehasonlító portált és brókercéget. 2010-től az UNIQA Biztosító Zrt. nem-életbiztosítási területét vezette, egészen 2016-os, vezérigazgatói kinevezéséig. 2018 szeptemberében pedig elindította ügyvezetőként és ötletgazdaként a CHERRISK nevű online biztosítási platformot.


Villáminterjú Kurtisz Krisztiánnal

Melyik a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívás ma?

Túlbecsüljük az emberek változási képességeit, és sokszor elfelejtjük, hogy milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez. A koronavírus-járvány, és az a miatti bizonytalanság erre különösen rávilágított. Idén ugyanis szükség volt komoly stratégiai változástatásokra, ám kevés idő jutott ezek belső kommunikációjára, ami megnehezítette azt, hogy a munkavállalók mennyire tudják az új irányokat be- és elfogadni. Mindez kiegészült azzal, hogy néhány hónapot távmunkában kellett dolgozni, aztán vissza lehetett térni az irodába, most pedig ismét egyre több a home office. Ezek is megterhelik az embereket, és nem látni, hogy meddig tart ez az állapot. Ez nem csak egy multinál okoz nehézségeket, hanem egy olyan startupnál is, mint a CHERRISK, aminek az életében a pivotálás mindennapos.

Milyen átalakulásokat látsz ma az üzleti életben, üzleti kultúrában?

Látok egy nagyon pozitív változást: a külső környezet bizonytalansága és a korábban említett gyakori irányváltások miatt egy sokkal nyíltabb, transzparensebb kommunikáció jellemzi a mostani időszakot a korábbiakhoz képest.

Hogyan változzunk vagy hogy viselkedjünk, hogy nyertes helyzetbe hozhassuk magunkat a válság után?

Az üzleti modell részévé kell tenni a válság miatt kialakult gyors reagálást az új helyzetekre. Stratégiára természetesen szükség van, ám a rövid ciklusoknak az üzleti tervezésben is meg kell jelenniük. Ezzel összhangban tudomásul kell venni a megváltozott ügyfél- és munkavállalói viselkedésformákat is: egyre nagyobb lesz az igény az online ügyintézésre és az otthoni munkavégzésre. Ezekre a dolgokra alapelvárásként kell tekinteni.

Ezekkel olyan sikereket lehet elérni, amiket a klasszikus, lassú üzleti rendszerben nem lehetett volna. Elég csak a CHERRISK Utasbiztosítás COVID-fedezetes kampányára gondolni. A koronavírus miatt augusztus környékén hatalmas bizonytalanság alakult ki a fogyasztókban: mi történik, ha utazásuk alatt sárgul vagy pirosodik be egy ország? Erre válaszul a CHERRISK Utasbiztosításnak része lett egy kiegészítő fedezet, ami 30 ezer forintig fizette a hazatérő utazók tesztjét a fenti esetekben. Egy valós fogyasztói igényre kellett gyorsan reagálni egy igen bizonytalan helyzetben, ami sikerült is: az ötlettől a megvalósításig nem hónapok, hanem napok teltek el. A szerződéskötések száma ennek a fedezetnek köszönhetően rekordot döntött egy utasbiztosítások szempontjából nem túl jó évben. Ami még ennél is fontosabb, hogy egy valós fogyasztói problémát oldottunk meg, és sok-sok utazónak is segítséget nyújtottunk, és sokszor maguk sem hitték el, hogy ilyen egyszerűen mehetnek dolgok. Azaz megmutattuk nekik, hogy a biztosítás egy jó dolog, csak jól kell csinálni.

Köszönjük a válaszokat!