SalesTech - Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Fábián Ágnes
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Fábián Ágnes

Ismerd meg 2020-as előadóinkat! - Fábián Ágnes

2020-10-01

Köd van, mindenki tapogatózik, senki sem tudja, pontosan mit kéne csinálni


Miről fog szólni Ágnes előadása?

Az idei év olyan változásokat hozott, amire még sosem volt példa. Teljesen váratlanul, felkészületlenül érte a cégeket. Minket is. Nem az a kulcs, hogy most okosak legyünk, hanem az, hogy tudjunk gyorsan alkalmazkodni a helyzethez. Őszintén elmondjuk, hogy nem tudjuk, mi van. Mit csináljunk, ha nem tudjuk, mi van? Feküdj fel a vízre és evezz az árral. Tapogatózz, hogy megtapasztald, milyen is a jelenlegi környezet. Értékesítés vakon? Igen, és közben gyűjtsd a tapasztalatokat. Nem a köd a baj, hanem ha a szakadék szélére sodródsz, és nem veszed észre.


Vedd meg jegyed most!


Fábián Ágnes

Ági

Szakmai munkámat az igényesség, eredményesség, célorientáltság, csapat munka, mások tisztelete és támogatása jellemzi.

Pályafutásom 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdődött. Ezt követően területi értékesítési menedzserként dolgoztam két éven át a Maybeline-nél. A Loctite Magyarország értékesítési területét erősítettem, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. 1996 óta vagyok tagja a Henkel Magyarország Kft. sikeres csapatának. 24 éves Henkel-es pályafutásom alatt a ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve, folyamatosan lehetőséget kaptam szakmai tudásom és vezetői képességeim fejlesztésére és kibontakoztatására. 2011-től töltöm be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját.


Interjú Fábián Ágnessel

Mit tartasz a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívásnak jelen pillanatban?

Nem szabad figyelmen kívül hagyni hosszú távú céljainkat a jelen helyzetben felerősödött optikájú rövid távú célok mellett. Leginkább most kell befektetni a jövőbe, innovációkkal, új piaci szegmensekre belépéssel. A nehezített pályán nyerés fenntartható versenyelőnyt fog jelenteni.

Mik azok a tanulságok, amiket a válság elejéről érdemes magunkkal vinni a jövőre nézve?

A bizalomra épülő vállalati kultúra alapvető vállalati értékké vált. Új motivációs és kommunikációs eszközöket tanultunk, kitágult a leadership jelentése és gyakorlati alkalmazása. Az új vállalati/munkahelyi norma kialakítása elindult, ezt a következő évtizedre kell már kidolgoznunk. Más lett a munkavállalók, a fogyasztók és az üzleti partnerek elvárása. Kulcskérdés lesz az egyénre szabott megoldások köre, a gyors reakcióidő, a logisztikai útvonalak lerövidítése. A start-up típusú gondolkodás, a digitalizáció magasabb szintre emelése kikerülhetetlenné vált. Még egyértelműbbé vált a helyi, tapasztalt vezetők óriási szerepe a vállalatok sikerében.

Mik azok az eszközök, legyenek azok folyamatok, rendszerek vagy szoftverek, amelyek a leghasznosabbnak bizonyultak a járvánnyal kapcsolatos válság kezelésében?

Digitális elérhetőség, sokoldalú kommunikációs rendszerek nélkül nem tudtuk volna kezelni az egyik napról másikra történő leállást. Az IT csapatok munkája mindenhol középpontba került és remekül teljesített a szakma. Fontosnak tartom, hogy video kapcsolat is rendelkezésre állt, némi személyes kapcsolatot hozva az on-line megbeszélésekbe, konferenciákba. Fontosak voltak a vállalati rendszerek mellett az on-line oktatások is, melyekkel minden munkáltató hatékonyan tudta támogatni csapatát.

Ha visszaemlékszel 2008-ra, mi kellett ahhoz, hogy sikeresen túléljük a válságot akkor?

Hatékonyságnövelés, digitalizáció, új szervezeti struktúra, kockázatmenedzsment, portfóliók újraértékelése.

Kik azok az emberek, akikre ma a legjobban támaszkodhatunk a cégünknél?

Közvetlen vezetők, csapattagok.

Véleményed szerint kik lesznek a valódi nyertesek a járvány végeztével?

Akik kihívásként élték meg és irányították vállalatukat a válságon át. Akik befektetnek új lehetőségekbe és a fenntarthatóságot versenyelőnyként építik be jövőbeli stratégiájukba.

Köszönjük a válaszokat!