SalesTech - Fábián Ágnes interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Fábián Ágnes interjú

Fábián Ágnes interjú

2020-07-28

Mit tartasz a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívásnak jelen pillanatban?

Nem szabad figyelmen kívül hagyni hosszú távú céljainkat a jelen helyzetben felerősödött optikájú rövid távú célok mellett. Leginkább most kell befektetni a jövőbe, innovációkkal, új piaci szegmensekre belépéssel. A nehezített pályán nyerés fenntartható versenyelőnyt fog jelenteni.

Mik azok a tanulságok, amiket a válság elejéről érdemes magunkkal vinni a jövőre nézve?

A bizalomra épülő vállalati kultúra alapvető vállalati értékké vált. Új motivációs és kommunikációs eszközöket tanultunk, kitágult a leadership jelentése és gyakorlati alkalmazása. Az új vállalati/munkahelyi norma kialakítása elindult, ezt a következő évtizedre kell már kidolgoznunk. Más lett a munkavállalók, a fogyasztók és az üzleti partnerek elvárása. Kulcskérdés lesz az egyénre szabott megoldások köre, a gyors reakcióidő, a logisztikai útvonalak lerövidítése. A start-up típusú gondolkodás, a digitalizáció magasabb szintre emelése kikerülhetetlenné vált. Még egyértelműbbé vált a helyi, tapasztalt vezetők óriási szerepe a vállalatok sikerében.

Mik azok az eszközök, legyenek azok folyamatok, rendszerek vagy szoftverek, amelyek a leghasznosabbnak bizonyultak a járvánnyal kapcsolatos válság kezelésében?

Digitális elérhetőség, sokoldalú kommunikációs rendszerek nélkül nem tudtuk volna kezelni az egyik napról másikra történő leállást. Az IT csapatok munkája mindenhol középpontba került és remekül teljesített a szakma. Fontosnak tartom, hogy video kapcsolat is rendelkezésre állt, némi személyes kapcsolatot hozva az on-line megbeszélésekbe, konferenciákba. Fontosak voltak a vállalati rendszerek mellett az on-line oktatások is, melyekkel minden munkáltató hatékonyan tudta támogatni csapatát.

Ha visszaemlékszel 2008-ra, mi kellett ahhoz, hogy sikeresen túléljük a válságot akkor?

Hatékonyságnövelés, digitalizáció, új szervezeti struktúra, kockázatmenedzsment, portfóliók újraértékelése.

Kik azok az emberek, akikre ma a legjobban támaszkodhatunk a cégünknél?

Közvetlen vezetők, csapattagok.

Véleményed szerint kik lesznek a valódi nyertesek a járvány végeztével?

Akik kihívásként élték meg és irányították vállalatukat a válságon át. Akik befektetnek új lehetőségekbe és a fenntarthatóságot versenyelőnyként építik be jövőbeli stratégiájukba.