SalesTech - Fábián Ágnes interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Fábián Ágnes interjú

Fábián Ágnes interjú

2019-07-04

2019-ben melyek a meghatározó trendek az értékesítésben?

A következő témákat említeném, felsorolás szintjén: digitális tudás, customer excellence, customer focus, speed, agility és számomra még fontos szempont a customer experience is.

Tényleg felforgatja az értékesítési piacot a technológia? Ha igen, akkor milyen tekintetben?

Érzésem szerint a technológia teljes mértékben meg fogja határozni az értékesítési piacot. A folyamat gyorsasága eltérő lehet az egyes piaci szereplők esetében, ami függ a nemzetközi vevők arányától és, hogy B2B vagy B2C értékesítésről beszélünk. Várakozásom szerint a technológia leginkább az információ szempontjából fogja segíteni és hatékonyabbá tenni munkánkat. Szélesebb felkészültséget és tudást várok a folyamattól!

Mitől lesz tartósan sikeres az ügyfélélmény?

Az ügyfélélmény akkor lesz tartós, ha kölcsönös bizalmon alapul és folyamatos pozitív élményeket és segítséget tudok adni az ügyfélnek. A “take away the pain” tipikus esete: én segítem abban, hogy nőjön, hogy jobban hozza meg döntéseit. Meglátásom szerint a bizalmi oldal javul látszik: a vásárlóink egyre több helyzetben ruházzák ránk a döntési lehetőséget, hiszen bíznak tudásunkban, szakértelmünkben.

Milyen új skillekre van szükség az értékesítésben?

Digitális tudásra és az új eszközök használatára. Fontos, hogy önálló tudással rendelkezzen az értékesítő, erős legyen a vevő-menedzsmentben, és jó stratégiai gondolkodással bírjon. Lényeges emelett a proaktivitás és a kockázatvállalás is, mivel a digitális forradalom nagyobb döntési szabadságot is biztosít.

Mi a hatékony sales management titka?

Általános igazság, hogy győztes csapatot kell kreálnunk, melyben hatalmas értéket jelent a bizalom. Akkor lesz jó az együttműködés, ha a vezető önjáróvá tudja tenni csapatát, és ebben megfelelő szakemberekkel rendelkezik. Ez a folyamat egy értékesítő számára is óriási értéket jelent. Izgalmas, ha egy sales-esnek lehetősége nyílik arra, hogy a napi értékesítési munkán túl is tudjon a vevő körében dolgozni. Nyitottnak kell lenni az újra, akarni kell tanulni. Ha olyan platformokat tudok a csapatom kezébe adni, amivel egyrészt könnyítem a munkájukat, másrészt növelem az eredményességüket, akkor ez kiváló motivációt jelenthet számukra.