SalesTech - Berényi Attila interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Berényi Attila interjú

Berényi Attila interjú

2020-08-19

Mit tart a leginkább figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú üzleti kihívásnak jelen pillanatban?

Azt, hogy miként neveljük fel azt a vezetői generációt, amely majd hatékony válaszokat talál a 21. század közepének vállalati és (tágabban) társadalmi problémáira.

Milyen vezetővé kell válnunk, hogy egy ilyen időszakban is kövessenek minket a munkavállalóink?

Szerintem nagyon fontos a személyes példamutatás, és az, hogy világos jövőképpel rendelkezzünk.

Egy egyszerű hasonlattal élve: a hajóban ülőknek megnyugvást, magabiztosságot, és motivációt jelent, ha látják, hogy a kapitány a háborgó tengeren is világos elképzeléssel rendelkezik arról, hogy hol van, és merre akar menni. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a vezető képes legyen magas bizalmi fokú csapatokat építeni.

Aki eddig nem foglalkozott a saját vezetői képességeinek fejlesztésével, és szervezeti problémákkal küzd ma is, hogyan álljon neki a válság kezelésének?

Egyrészt azt gondolom, soha nem késő tanulni. Én úgy vélem, a vezetői kompetenciák fejleszthetők, s kellő elszántsággal rövid idő alatt is jelentős haladást lehet elérni. Másrészt, mindig megvan a lehetőség külsős segítség igénybevételére, akár cégen belül, akár cégen kívül.

Milyen átalakulásokat lát ma az üzleti életben, üzleti kultúrában?

Azt hiszem, nem mondok újat azzal, hogy az utóbbi hónapok egyértelműen a digitalizáció látványos felgyorsulását hozták. Elterjedt, és bevett szokás lett az otthoni munkavégzés, és a digitális platformokon keresztüli kommunikáció. Én azt gondolom, hogy ez jó dolog, és összességében sokat segített gyorsabbá és rugalmasabbá tenni az üzleti folyamatokat.

Hogyan tartja a kapcsolatot egy karantén időszakban azokkal, akik a saját életében fontosak? Lehet helyettesíteni a mindennapi személyes interakciókat digitálisokkal?

Én a személyes interakciókban hiszek, azért, mert a kommunikáció sokkal több csatornán zajlik ilyenkor, mint egy hasonló digitális találkozó alkalmával; mindez sokkal jobban építi a bizalmat az interakcióban résztvevő két fél között. Ugyanakkor a kapcsolat szintjének és a kommunikáció tartalmának függvényében nagyon sok „analóg” találkozás gond nélkül kiváltható digitális megoldásokkal.

Visszatérve az első kérdésre: a szüleimmel a karantén időszak alatt is voltak személyes találkozásaink; természetesen a kellő óvintézkedéseket betartva. A barátaimmal a Zoom-ot használtuk.

Mire van ma a legnagyobb igény az üzleti életben?

Én azt gondolom, arra, hogy intézményesítsük azt, hogy sikeresen alakuljunk át újra és újra.

Gyakorlatilag ma a konstans változásmenedzsment korában élünk, amikor az a furcsa, ha valami pont úgy működik, mint két éve. Ugyanakkor – úgy vélem – szervezeti szinten rendszeresen megújulni nem egyszerű feladat, s arra kell receptet találnunk, hogy ezt miként építjük be a mindennapi működés keretei közé.

Köszönjük a válaszokat!