SalesTech - Baranyai Dávid interjú
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Share

Baranyai Dávid interjú

Baranyai Dávid interjú

2019-06-26

2019-ben melyek a meghatározó trendek az értékesítésben?

Három irányt emelnék ki. Egyrészt a digitalizációt, ideértve többek között az automatizációt és az online önkiszolgálást támogató fejlesztéseket. Másfelől a horizont kitágulását, amely alapján a biztosítóknak is egyre fontosabbá válnak a különféle ökoszisztémák az ügyfelek elérésében. Harmadrészt pedig, ami igazából összefogja mindezeket, a relevanciánk erősítését, hogy valóban megismerjük az ügyfeleink igényeit, ez alapján pedig testre szabott, ügyfélközpontú megoldásokat kínáljunk, méghozzá transzparens, világos és közérthető kommunikációval.

Tényleg felforgatja az értékesítési piacot a technológia? Ha igen, akkor milyen tekintetben?

Kétségtelen, hogy egyre nagyobb szerepe van már ma is a technológiának az értékesítésben, amely trend vélhetőleg tovább folytatódik. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy minél nagyobb összegű és minél hosszabb távra szóló pénzügyi termékről van szó, annál inkább megmarad a fontossága a bizalmi tényezőnek, ezzel együtt pedig a személyes értékesítésnek. Így afféle hibrid értékesítés alakulhat ki a piacon, amelyben fontos szerepük marad az értékesítő partnereinknek, akiket feladatunk megfelelő digitális eszközökkel támogatnunk, hogy egyre hatékonyabbá tegyük a személyes ügyintézést is.

Mitől lesz tartósan sikeres az ügyfélélmény?

Technikai oldalról kulcskérdés, hogy minél gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálást tudjunk biztosítani az ügyfeleknek. Ehhez többek között több lehetséges csatornát kell kínálnunk számukra az ügyintézésre, méghozzá úgy, hogy ezek között az online és offline csatornák között mindig megtalálják a számukra legkényelmesebb módot, és bármikor fennakadás nélkül tudjanak akár váltani is ezek között a folyamat során.

Ahhoz azonban, hogy ezek a fejlesztések sikeresek lehessenek, először is folyamatosan fejlesztenünk kell az értékajánlatot is, hogy a termékeink és szolgáltatásaink valóban választ adjanak az igényeikre, segítséget jelentsenek az egyes élethelyzeteknél, könnyen átlátható és jó ár-érték arányt képviseljenek az ügyfeleknek.

Ehhez kapcsolódóan jön harmadik elemként az a szolgáltatói helytállás, amely alapján az ügyfél egyértelműen tudja, hogy partnerként számíthat a biztosítóra, amikor a szüksége van rá, sőt a szolgáltató nem csak baj esetén, hanem annak megelőzésében is támogatja őt.